Saç Ekimi İyileşme Süreci


Saç ekiminden 1 ay sonra dikkat edin saç ekiminden bir ay sonra saç bakımına ve iyileşme sürecine dikkat edilmesi önemlidir. Saç ekiminden bir ay sonra dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar şunlardır:

Önemli Noktalar

  • Yavaş yavaş normal aktivitelere dönün: 1 ay sonra ağır fiziksel aktivitelerden kaçınmalısınız. Ancak hafif egzersizlere başlayabilir ve normal günlük aktivitelere dönebilirsiniz.
  • Güneşten korunma: Saç ekimi sonrasında cilt hassaslaşabilir. Güneş ışınlarına dikkat edin ve başınızı korumak için şapka veya güneş kremi kullanın.
  • Alkol ve sigara: Alkol ve sigara dolaşımı etkileyebilir ve iyileşme sürecini yavaşlatabilir. O yüzden bu maddelerden uzak durun.
  • Saç bakımına devam edin: Ürünle birlikte verilen şampuan ve saç kremini düzenli olarak kullanmaya devam edin. Saçınızı ve saç derinizi temiz tutmak saç foliküllerinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olur.
  • Beslenme: Saç sağlığı için yeterli protein ve vitamine dikkat edin. Doktorunuzun önerdiği şekilde yemeye devam edin.
  • Kaşıntı ve soyulma: İlk birkaç hafta saç ekim bölgesinde kaşıntı ve soyulma normaldir. Ancak bu süre zarfında kaşıma, sürtünme gibi ağır temaslardan kaçının.
  • Muayeneler: Doktorun belirttiği gün ve saatlerde muayenelere devam edin. Herhangi bir sorun veya endişeniz varsa doktorunuza başvurun.
  • Saçların uzamasını bekleyin: Saç ekimi nedeniyle saçların çıkması biraz zaman alabilir. Lütfen bu süre zarfında sabırlı olun. Saçlarınızın tekrar çıkmasını bekliyorsanız doktorunuzun önerdiği ürünleri kullanmaya devam edin.
  • Stresten kaçının: Stres saç sağlığını olumsuz etkileyebilir. Mümkünse stresi azaltmak için meditasyon, yoga veya rahatlama teknikleri gibi yöntemleri deneyin.
  • Uyku pozisyonu: Yatarken başınızı 5 derece yüksekte tutun. Bu şişliğin azaltılmasına yardımcı olabilir. Saç ekimi sonrası dönem sabır ve özen gerektiren bir süreçtir. Doktor tavsiyelerine uyup bu süreyi dikkatle takip ettiğiniz takdirde başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz.
  • Saç ekimi sonrasında hangi ürünler kullanılmalıdır? Saç ekimi işleminden sonra ilk 8 gün boyunca ilaçların düzenli ve belirtilen zamanlarda kullanılması gerekmektedir. Hangi ilaçları, nasıl ve ne zaman kullanacağınıza dair detaylı bilgilerin yer aldığı bir form alacaksınız. Ayrıca ilk 1 gün boyunca size önerilen şampuanı kullanmanız önemlidir. Bu konu hakkında daha fazla bilgi için saç yıkama bölümüne bakınız. Ayrıca ilk 1 gün mutlaka size önerilen özel bir emülsiyon kullanmalısınız, ayrıca yıkama talimatı da bulunmaktadır. Doktorunuzun tavsiyesine göre saç derinizi nemlendirmek için nemlendirici sprey kullanmanız gerekebilir. Saç ekimi sonrası yıkayın Saç ekimi sonrası ilk yıkama ve tedavi sonrası en önemli şeylerden biridir. Saç ekimi sonrası saç temizliği ve bakımı, ekilen saçlarınızın sağlığı ve başarısı için en önemli bakım rutinidir. Bu nedenle saç ekimi sonrası dikkatle uymanızı önerdiğimiz bazı kurallar vardır. İşte kurallar:

1. Gün (ameliyat günü)

Ekim ameliyatının yapılacağı gün saçlarınızı yıkamayın. Baş bölgesine bandaj uygulanır.

2. Gün

Bu gün boyunca hiçbir şeye dokunmayın veya yıkamayın.

3. Gün

(bazen 2. gün de olabilir): Saç ekimi sonrası ilk yıkama genellikle ekibiniz tarafından 2. gün klinikte yapılır. Yıkamanın saati ve detayları tarafınıza iletilecektir.

10-14. Günler

Bu süre zarfında ev işlerini yapmalısınız. Saç ekiminden sonraki ilk 10 gün içerisinde yıkamadan önce özel bir losyon veya yağ kullanmaya başlamalısınız. Bu ürünler transfer bölgesine parmak uçlarıyla dokunarak uygulanmalıdır. Kremi veya yağı yukarı ve aşağı hareketlerle uygulayın, asla ovalamayın. Ürünü 15-20 dakika beklettikten sonra ılık suyla yıkayın. Su sıcaklığının ne çok soğuk ne de çok sıcak olmadığından emin olun. Ayrıca su yoğunluğunun da düşük olması gerekmektedir. Bu aşamada şampuan kullanımı önemlidir. Saçınızı ıslatın ve önerilen şampuanı ellerinizde köpürterek, ekim yapılan bölgeye hafifçe dokunarak uygulayın. Saçlarınızı ovuşturmaktan kaçınmanız gerektiğini bir kez daha belirtmekte fayda var. Şampuanı uygularken el hareketleri yukarı-aşağı yönde hafif ve nazik olmalıdır. Donör bölgedeki saçlara da aynı şekilde nazikçe dokunabilirsiniz. Daha sonra saçlarınızı ılık suyla yıkayın ve ekim alanını kurutmayın.

• Asla ovalama hareketi yapmayın, havlu veya saç kurutma makinesi kullanmayın. Saçınızın doğal olarak kurumasına izin vermelisiniz. Yıkama sonrasında transfer bölgesine hafifçe masaj yaparak kan dolaşımını artırabilirsiniz. Ayrıca saçların alındığı bölgeyi yıkayabilir ve bölgelere krem ​​veya yağ uygulayarak kaşıntıyı azaltabilirsiniz. İmkanınız varsa günde iki kez (sabah ve gece) bu saatlerde yıkamanız daha iyi sonuç verebilir.

15. Gün ve sonrası

Bu noktada artık yukarıdaki yıkama prosedürünü uygulamanıza gerek yoktur. Özel bir krem ​​ve şampuan kullanmanıza gerek yoktur. Ancak dilerseniz saç ekiminden 1 ay sonra yıkamada şampuanı kullanmaya devam edebilirsiniz. İşlem sonrasında neler yaşayabilirsiniz? Cerrahi bir prosedürünüz varsa, bazı yaygın durumlarla karşılaşabilirsiniz: Operasyondan sonraki ilk birkaç gün biraz ağrı hissedebilirsiniz. Bu ağrılar için size reçete edilen ağrı kesicilerin kullanılması tavsiye edilir. Saç ekimi sonrasında kafada beklenen gerginlik ve şişlikler olabilir. Bu şişlik saçlı deriye, alına ve bazen de göz çevresine yayılabilir. Saç ekimi sonrası şişlikler genellikle 2-5 gün içinde iner ve endişelenecek bir durum yoktur. Şişmeyi azaltmak için aşağıdaki önlemleri alabilirsiniz:

• Doktorunuzun önerdiği ilaçları kullanmak şişliğin veya şişmenin daha çabuk normale dönmesine yardımcı olabilir.

 Kaşıntıyı önlemek için aşağıdakilere dikkat etmek önemlidir:

• Saçlarınıza iyi bakın ve sıklıkta yıkama tavsiye edilir.

• Önerilen kremi düzenli olarak kullanın.

Saç ekimi sonrası ŞOK DÖKÜLME ne zaman başlar?

Saç ekimi sonrasında şok ilk ayda ortaya çıkan bir komplikasyondur. Saç dökülmesi olarak bilinen şok alopesi, herhangi bir saç ekimi ameliyatından sonra sıklıkla yaşanır. Endişelenmenize gerek yok yok. 1 ay sonra yeni saçlarınız sağlıklı bir şekilde uzamaya başlayacak. Saç ekim öncesi ve sonrası Saç ekim süreci süreci iyi takip edebilmeniz için düzenli fotoğraf çekmeniz gerekmektedir. Evde kendi şartlarınızla yapabilir veya kliniğimize değişim sürecini fotoğraflayabilirsiniz.